با نماز شب خود را ارتقاء دهیم
نماز شب پلهای برای صعود معنوی، نه نتیجه صعود معنوی
آیا گناهکاران میتوانند اهل تهجد و نماز شب باشند و نماز شب برای آنها پلهای برای صعود معنوی باشد؟ یا نماز شب نتیجه صعود معنوی است؟
بسیاری از کسانی که موفق به تهجد شبانه نمیشوند، اگر علت را از آنها بپرسید، میگویند: این کارها لیاقت میخواهد و ما اهل گناهیم. اما آیا واقعا تنها دلیل، این است؟ و از آنطرف آیا هر کسی که به نماز شب موفق شد، قطعا دلیل پاکی وتقوای اوست؟
در جواب عرض میکنیم؛ همانطور که می دانید انسان از دو بخش جسم و روح تشکیل شده است واین دو بخش باهم ارتباط تنگاتنگی دارند و سلامت یا معیوب بودن هر کدام باعث سلامت یا عیب دیگری میگردد. لذا اگر کسی دستورات مربوط به سلامت جسمی (مانند: استفاده غذاهای متناسب با مزاج و خواب درست وبه موقع و...) را رعایت نکند، همانند کسی که گناه میکند، از توفیق شب زنده داری باز خواهد ماند.
دراین مطلب می خواهم کمی درباره خواب صحبت کنم.
بدون مقدمه، آیا میدانید اگر کسی در حالت مشغول بودن فکر بخوابد (که البته به این راحتیها خوابش هم نمیگیرد)، در حال خواب هم مغزش در حال کار است و این خواب باعث رفع خستگی وی نخواهد شد؟
بنابراین اگر کسی در زمان خواب، ذهن خود را از افکار پراکنده خالی کند، اولا: زود خوابش خواهد برد و در نتیجه زودتر بیدار شده و توفیق نماز شب و نماز صبح اول وقت را پیدا خواهد کرد. و ثانیا: این خواب باعث رفع خستگی وایجاد نشاط و آرامش در او خواهد شد.
ضمنا آیا میدانید خواب اگر از اوائل شب به تأخیر بیفتد، به میزان تأخیرش از فایده چنین خوابی کاسته میشود؟
و آیا میدانید که خواب از جمله کارهایی است که نیاز به مقدمه چینی و به اصطلاح تشریفات دارد؟ درست مانند ورزش پرتحرک (البته به صورت معکوس، یعنی قبل از خواب باید فاصلهای بین خوردن و خواب ایجاد شده و همچنین از میزان فعالیتهای پر تحرک کاسته شود و در مقابل برای ورزش پر تحرک باید ابتدا نرمش کرد و عضلات بدن را برای آن آماده نمود.)
بنابراین این جمله صحیح است که بگوییم: دنیا میخواهی، زود وخوب بخواب؛ و اگر آخرت هم میخواهی، زود و خوب بخواب.
ای بنده تو سخت بی وفایی ، از لطف به سوی ما نیایی
هر دم که ترا دهم دردی ، نالان شوی و به سویم ایی
هر دم که ترا دهم شفایی ، یاغی شوی و دگر نیابی. . .
مطلبتون بسیار آموزنده و زیبا بود ، متشکرم @};-