از چادر سر کردن تا چادری بودن
چادری بودن با چادرسرکردن
فرق میکنـــــــــــــد !
چادری بودن یعنــــــــــــی :
چادر را برای پوشاندنِ خود از نگاه نامَحرمان سر میکند
تا سلامت جامعه و خانواده ها به خطر نیافتد ،
و برایش چادر حکـــمِ سنگر دارد ...
و راه و هدفش ، همان راه فاطمه (س) است ...
چادر سرکردن یعنــــــــــی :
چادر را برای زیبایی سر میکند و معایبش را با چادر می پوشاند .
و اعتقادی به محرم و نامحرم ندارد .
چادر سر میکند و صورتِ بزک شده را درون قابِ چادرِ مشکی میگذارد تا بهتر جلوه کند .
چادر سرمیکند ، امـــــا ،
اعتقادی به پوشاندنِ ناخن های بلند و ساق ِ دست
و پوشیدنِ جوراب ندارد و به خیالِ خودش چادری شده !!!
چادر سر می کند تا البسه های رنگارنگش از زیر چادر ،
بیشتر جلبِ توجه کند ،
و دریــــغ از خواندنِ دوخط احکــــامِ حجاب در اسلام ...
پـــــــــــــس فراموش نکنیم !
چادری بودن با چادرسرکردن فـــــــــــــــــرق میکند .
از دیدگاه اسلام حجاب بانوان دارای دو بُعد ایجابی و سلبی است.بُعد ایجابی آن،وجوب پوشش بدن و بُعد سلبی آن حرام بودن خودنمایی به نامحرم است واین دوبُعد باید در کنار یکدیگر باشند تا حجاب اسلامی محقق شود؛گاهی ممکن است بُعد اول محقق شود ولی بُعد دوم وجود نداشته باشد به این معنی که شخص مونث بدن خود را پوشانده ولی از خودنمایی به نامحرم حذر نکرده است. دراین صورت نمی توان گفت که حجاب اسلامی محقق شده است.
غفلت برخی از خانم های چادری از مفهوم متعالی حجاب، “چادری های بد حجاب” را ایجاد میکند. چادری های بد حجاب اصطلاحی است که شاید بتوان به دینداران ظاهری امروزی اطلاق کرد. که در آن نه تنها اصول اولیه ی حجاب که همان پوشش کامل بدن و عدم خود نماییست را شامل نمیشود ،بلکه با ترکیب این معضل و آرایش و رفتار های زننده،حرمت پوشش چادر را نیز زیر سوال می برند. متأسفانه از چیزی که قرار بود اندام را بپوشاند ،چیزی درست کردند که زیر سایه چادر اندام را نمایش دهد.
امرزوه انسان مد را برای جلب توجه و دیده شدن دنبال می کند ودر محیط مد و مدپرستی تنها برای ابعاد جسمانی انسان ارزش قائل میشویم. حال آنکه حجاب میخواهد انسان ها به واسطه ی ارزش های اخلاقی و انسانی خود شناخته شوند و نه به واسطه ی ابعاد جسمانی آنها و اساساً مد به این معناست که فرد قصد جلب توجه دارد و حجاب بازدارنده ی جلب توجه است .طی فرایند جهانی شدن و نفوذ فرهنگ غرب به جوامع اسلامی مد با حجاب اسلامی گره خورد و باعث ایجاد معضلاتی در این حوزه گشت.ابتدا چادرهایی طراحی شد که هدفشان نه تنها حفظ حجاب نبود بلکه جلوه گری را در دستور کار خود داشت و بیش از هرچیز غرب زدگی را برای مسلمانان در نظر گرفته بود.سپس این طرز فکر بیان شد که چه اشکالی دارد یک فرد چادری آرایش کند و لباسی تنگ و کوتاه در زیر چادر به تن کند؟ و این طرز فکر متأسفانه فراگیر شد به گونه ای که ما در بسیاری از جوامع اسلامی شاهد محجبه های بی حجاب هستیم.البته این مشکل هم چنین می تواند ناشی از اجبار برخی والدین به داشتن حجاب چادر برای فرزندانشان هم باشد و مسلما عاقبت کاری که با اجبار صورت گیرد بهترازچیزی که شاهد هستیم نخواهد بود.
در حقیقت انگار فراموش کرده ایم که هر پوششی ،پوشیدگی نیست و ارزش چادر را به اندازه ی یک شنل پایین آورده ایم.چادری که در واقع هزاران معنای نهفته در خود دارد و پیوندی عمیق با حیا و عفاف.
پوشیدن چادر با خود سختی هایی را به همراه دارد(و البته این سختی ها ظاهری است)اما افردای که این سختی را انتخاب میکنند و به واسطه ی این پوشش نادرست تاثیر چادر را خنثی میکنند، انسان را متعجب میسازند! البته گفته شد که برخی چادر را نه به اتنخاب خود بلکه از روی اجبار و یا …به سر میکنند که بحث ما در مورد این افراد نیست. بحث ما در مورد دختری است که چادر یا حجاب کامل را بخاطر اصول اعتقادی خود انتخاب میکند ولی موهایش را کاملا نمی پوشاند و یا آرایش میکند و لباسی نامناسب با شأن خود و چادرش به تن میکند! انگار چیزی به نام حیا را که هسته ی اصلی حجاب است را فراموش کرده!
برخی ممکن است بگویند که”کاچی به از هیچی”اما آیا واقعا این چنین است؟ این افراد با این کار خود در حقیقت لطمه ای جدی تر به اصل حجاب و عفاف که همان بی ارزش کردن مقام چادر است، وارد میسازند.
در آخر یک زن محجبه مقام و منزلت و جایگاهش بسیار بالاتر از این خودنمایی ها و جلب توجه هاست! چه خوب است که حواسمان به مقام و ارزش هایمان باشد . . .
منبع : خبرگزاری فتن